diumenge, 26 de maig del 2013

Més vides viscudes...

He tornat al meu vell i estimat vici de llegir...i he trobat petits tresors


Vaig creure que per al meu viatge a Granada no podia trobar millor lectura. El món tancat i provincià de les espanyes de principi del segle XX, pintat amb les tragèdies rurals més lorquianes, un gust rellegir-lo. 

"Llegeixi's no per contradir o per impugnar, ni per a creure i donar per admès, ni per a trobar tema de conversació, sinó per a sospesar i considerar". 
Amb aquesta advertència es presenta una petita joia de la filosofia amb reflexions sobre l'amor, la salut, les classes socials, la bellesa i l'ambició, les enveges, l'arquitectura, la cultura, les ambicions personals... les innovacions, les riqueses i les sospites, l'educació dels fills, els estudis... i tants temes més!! Llegir-lo és al·lucinar en cada pàgina, doncs sembla escrit per un pensador del segle XXI. Francis Bacon. Escrit al segle XVI. Res ha canviat.



Comprat i llegit a la Huerta de San Vicente, la casa d'estiu i preferida del poeta i mateix lloc on va ser escrit, asseguda prenent el sol al banc de pedra on seia l'escriptor, i sentint l'ombra dels tarongers i oliveres del seu hort. Tot un luxe, una experiència preciosa.



La vida bohèmia dels anys 20 descoberta per una noia del segle XXI que busca ser algú a París... M'ha encantat!!