diumenge, 11 de novembre del 2012

Avui he après...



"Ningú és responsable de la teva la felicitat ni del teu sofriment. Hem de ser conscients i començar a aprendre que totes les coses que ens passen les hem provocat d’una manera o altre, i per tant hem de començar també a deixar de culpabilitzar a la resta de la humanitat de totes les nostres desgràcies."

"Hi ha dues maneres de pensar en els altres. Pensar-hi per a perjudicar-los, per enveges, per fer mal, per intentar beneficiar-nos-en, i pensar-hi per ajudar-los, per generositat. Aquesta surt de les persones que estan bé amb elles mateixes i per tant generen positivitat."

"Les tres coses més negatives i terribles segons els budistes:
La ignorància. Fer mal per ignorància no ens eximeix de la culpa, hem de ser conscients dels nostres actes i de les seves conseqüències.
L’afecció (apego en castellà) a les coses materials. De fet no ens emportarem res material després de la nostra mort, només la riquesa interior que haguem cultivat.
El despreci. Per les coses o per les persones o per les situacions que no entenem, o no ens agraden.
A més, totes aquestes coses generen només negativitat i malestar.

En l’altre extrem, la qualitat essencial és la generositat. És la més important, perque, dins d’ella, i sobretot a través d’ella, s’hi engloben totes les altres."

Avui hem estat al Palau Novella, que és un palauet construït al segle 19 acabat al 1890 on avui en dia hi ha el Monestir budista del Garraf. Només arribar-hi t’envaeix una sensació de pau, el primer que et trobes a part de la casa al davant mateix d’aquesta és l’estupa presidint el centre de la gran plaça que l’envolta.

El Palau Novella


Una estupa és un centre d’influències bones, d’energies positives, per la qua cosa sempre es té molt en compte el lloc on es col·loca. Si fas tres voltes en el sentit del rellotge a l’estupa mentre fas voltar les pregàries totes les energies positives vindran més fácilment a tu i marxaran els obstacles de les nostres vides.

 Fent les tres voltes a l'estupa


Cadascú de nosaltres hauríem de dedicar una part del dia a meditar què som, què volem ser, i cap a on anem. Ara hi som a temps perquè tenim una vida per a viure, cada dia és un nou dia per a començar a ser millor persona, intentar treure les coses negatives de la nostra vida, fer-les fora, i posar-ne cada dia de positives. Fer fora nostre els sentiments de por, d’enveja, d’egoïsme, d’orgull i de malícia, de ràbia i de gelosia, que no ens porten enlloc, només ens fan sentir malament. Intentar a través de la relaxació, la meditació sobre tots aquests fets i la il·lusió per la vida,(que hem de ser conscients que tenim la sort de tenir com a éssers humans, doncs som el màxim nivell al que podem aspirar, perquè disposem de capacitat de raonament, de voluntat, a diferència dels altres éssers) i  fer créixer una mica cada dia els altres sentiments, de la generositat i de la pau, de l’amor i de la comprensió. Ja veurem com de seguida atraiem també les coses positives a la nostra vida.

Aquesta ha estat la lliçó de vida apresa avui de la mà d'un monjo budista al Monestir del Garraf, que ens ha ensenyat, a mi i al munt de gent que allà hi havia, que no tot està perdut... <3