dissabte, 11 de setembre del 2010

Kinesiotape

L'embenat neuromuscular o Kinesiotape ha sorgit com un innovador i efectiu mètode d'embenat i està sent aplicat amb èxit i gran acceptació dins de totes les comunitats mèdiques internacionals.


En un temps relativament curt la tècnica de l'Embenat Neuromuscular, també anomenat "Kinesiotaping" o "Medical Taping" o "Benes de colors" ha conquistat el seu lloc en la pràctica diària terapèutica de molts fisioterapeutes. La manera en què aquest mètode optimitza el procés de recuperació del propi cos el fa molt popular tant entre pacients com entre professionals.


Va aparèixer en els anys setanta a Àsia, sobretot a Corea i Japó, i a dia d'avui la seva utilització ha arribat a tota Europa i Amèrica. L'Embenat Neuromuscular, o simplement "VN", o Kinesiotape s'està convertint en una necessitat per als esportistes d'èlit de totes les disciplines que estan fent servir amb gran acceptació i amb increïbles resultats aquesta nova forma de teràpia. La seva tècnica és fàcil d'aprendre i d'aplicar, requereix uns costos en material mínims, i és aplicable a tot tipus de pacients, ja no només per lesions esportives, sinó per als quotidians dolors d'esquena, tendinitis, dolors articulars, drenatges, tractament de cicatrius, ... així mateix pot ser aplicat en tota mena de persones, senses que importi la seva condició física. El caràcter hipoalergènic l'esparadrap, la suavitat del teixit i la seva durabilitat i resistència a l'aigua (dura de 3-5 dies sense desenganxar) ho fan recomanable per a tot tipus de pells i aplicacions.

Les funcions que s'atribueixen l'Embenat Neuromuscular són la capacitat de reeducar el sistema neuromuscular i propioceptiu, millorar la postura del pacient gràcies a la informació sensoriomotriu que li aporta, facilitar el drenatge limfàtic, reduir el dolor, i accelerar el procés de reparació de la lesió permetent en tot moment el moviment i facilitant la circulació i el seu consegüent aportació de nutrients. L'Embenat Neuromuscular dóna suport i estabilitat a les articulacions i músculs sense afectar l'amplitud del moviment. És una tècnica basada en el procés d'autocuració del cos. Ja veurem quin resultat m'ha donat l'aplicació que me n'han fet a causa d'unes contractures al trapezi major i al múscul supraespinos de l'espatlla dreta, que em provoquen una tendinitis a la mateixa espatlla.